Från läsare

Jag har just läst Helena Rooth Svensson nyutkomna bok ” Det trötta folket”, mycket bra bok, rekommenderar varmt hennes bok där hon belyser vår sjukdom så bra. Och jag är inte alls förvånad över reaktionerna som kommit.

Jag beundrar Helena, som är en modig, stark kvinna, som vågar att utmana etablissemanget. Och det var hon nog beredd på, och det var nog ett kall hon kände, att skriva boken, för att stötta så många kvinnor som har sjukdomen, som jag ser det. Det är bara bra det blir reaktioner, det är bra att vår sjukdom kommer upp till diskussion, kommer i media, blir uppmärksammad, det är bra att det kommer fram att de finns tydligen två läger av läkare som tycker olika.

Så då är det dags för forskning, så forskarna har något att forska om, att det inte räcker med att mäta i endast blodet…..Heja Helena Rooth Svensson, som jag ger hoppet till …jag hoppas att fler läkare följer efter henne och följer hennes mod….och stöttar upp henne.

… … …

Hej Helena – läser med stort intresse din bok. Den är klockren.

… … …

Jag köper boken igen, för jag tänker sprida denna boken, på alla möjliga sätt inom vården.

… … … 

Jag kan å det varmaste rekommendera läkaren Helena Rooth Svenssons klargörande och mycket informativa bok Det trötta folket. Boken borde bli ett obligatorium i befintliga allmän- och specialistläkares fortbildning och självskriven kurslitteratur för läkarstudenter. Beställ omedelbart boken, LÄS, reflektera och omsätt till praktik.

… … …

Tack för en superbra bok.

… … … 

Förnuftet och kunskapens röst: Helena Rooth Svensson

… … … 

Varmt tack till Helena Rooth Svensson och P4!
Tydlig och klok information kring komplexiteten för att sköldkörtelns hormoner ska verka i kroppen. Med nyfikenhet och öppenhet för nya utvecklande kunskaper och med lyhördhet till patienten – den okomplicerade lösningen till ökad hälsa även för ”besvärliga” systemsjuka patienter.

Ta bort prestigetröskeln inom vården. Det är faktiskt möjligt att ta till sig ny kunskap och inspiration till ett nytt förhållningssätt till patientens behov av alternativa vägar för att åter blir frisk utan att förlora status som expert. Tvärtom visar öppenhet för ny kunskap på ett stort intellekt.

Hjärtligt tack till läkaren Helena Rooth Svensson som låter flitens lampa lysa och som oförtröttligt söker nya pusselbitar av kunskap om hur våra kroppar fungerar!

… … …

Och så har Dr Helena Rooth Svensson också fått uttala sig i P4 Sörmland. Att höra henne prata är som att lyssna på en ängel som begriper vad hon säger.